Abrikosų aliejus

abrikosai

Ekologiškas, šalto spaudimo, nerafinuotas.
Puikus bazinis aliejus, saugantis ir jauninantis odą. Naudojamas gydant egzemą bei inkštirus, spuogus. Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B6, B17, E. Tai lengvai susigeriantis aliejus, idealiai tinka tiek veido, tiek viso kūno masažui.
Abrikosmedis yra mažas medelis, augantis vidutinio klimato zonoje. Jis priklauso tai pačiai slyvų šeimai kaip ir persiko medis, vyšnia, migdolas ir kiti. Žodis abrikosas kilęs iš arabiško albarquq, reiškiančio ankstyvas dėl to, kad jis pražysta anksti pavasarį. Ilgą laiką buvo manoma, kad abrikoso medis yra kilęs iš Armėnijos (iš čia jo lotyniškas pavadinimas), tačiau tikroji jo gimtinė  - Kinija.
Abrikosų kauliukų aliejus yra ypač turtingas oleino rūgščių bei vitaminų A ir E.
Jis:

  • suteikia odai spindesio;
  • atgaivina, regeneruoja odą,  sulėtina jos senėjimą;
  • labai gerai minkština odą, puikiai tinka tiek suragėjusiai ar kietai, tiek ir brandžiai odai; taigi jis mažina raukšles, drėkina išsausėjusią odą.;
 -prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius ją maitindamas, tonizuodamas ir padidindamas odos elastingumą;
  • saugo nuo išsausėjimo ;
  • gerai susigeria ir nepalieka riebios plėvelės.

Jis idealiai tinka :

  • suglebusiai, pavargusiai ir blyškiai odai (veido, kaklo, dekoltė) atgaivinti;
  • aliejų mišiniams po saulės vonių;
  • masažams (veido, kūno, rankų);
  • kaip dieninis ir naktinis veido aliejus (vienas arba mišiniuose su kitais aliejais).
  • turtingas omega rūgščių, todėl mažina odos uždegimus, padeda nudegus saulėje;
- puikus bazinis aliejus masažams;
  • tinka pridėti į veido odos priežiūros mišinius;
  • labai lengvai susigeria, nepalikdamas riebios plėvelės;
- ideali kaukė minkštiems, ploniems, sausiems plaukams;
- puiki muilų, kremų, losjonų, balzamų ir kitų kosmetinių produktų sudedamoji dalis;
- gali būti naudojamas kaip migdolų aliejaus pakaitalas;

Naudokite vietoje kremo, keliais lašais pasitepkite drėgną odą.
Klasikinėje kinų medicinoje šis aliejus buvo vertinamas ir naudojamas auglių ir navikinių ligų gydymui.