Makadamijų aliejus

Makadamijų aliejus

Makadamijų aliejus gaunamas iš prinokusių makadamijos riešutų. Jis puikiai susigeria į odą, jame yra daugybė riebalų rūgščių, kurios būtinos mūsų organizmui. Aliejus regeneruoja ir maitina odą. Jis rekomenduojamas sausai odai ir plaukams.

Makadamijų riešutų aliejus yra turtingas palmitoleino rūgšties, kuri savo savybėmis yra artima žmogaus odos išskiriamiems riebalams (sebumui). Todėl makadamijų aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje. Jis pasižymi universalumu: puikiai tinka tiek odos priežiūrai, tiek masažams. Odą veikia kaip natūrali priešuždegiminė priemonė, padeda šalinti toksinus.   Makadamijos riešutų aliejus pasižymi ir gydomosiomis, regeneruojančiomis savybėmis, mažina nedidelius randus, skatina žaizdelių gijimą, lengvai įsigeria į odą, ją drėkina, lygina raukšleles. Jame gausu baltymų ir vitamino E.

Makadamijų riešutų aliejus
- giliai drėkina ir maitina odą;
- saugo odą nuo išsausėjimo bei panaikina drėgmės trūkumą (pvz. po deginimosi saulėje);
- jame gausu riebiųjų rūgščių, kurios savo sudėtimi artimos odos sebumui, todėl tinka ir mišriai bei riebiai, ir jautriai bei sausai odai;
- ramina ir saugo odą (šiek tiek apsaugo nuo UV);
- tonizuoja limfinę sistemą, todėl itin tinka naudoti odą stangrinančiuose masažo mišiniuose (pvz. su pankolio, kipariso, rozmarino, greipfruto ar kitais odą stangrinančiais eteriniais aliejais);
- gerina kraujo cirkuliaciją (pvz. mišinys su puiklapių ir pipirmėtės  aliejumi pavargusių kojų masažui) ;
- padeda apsaugoti nuo strijų susidarymo (ypač mišinyje su avokadų, kviečių gemalų, erškėtuogių aliejais ar taukmedžio sviestu);
- puikiai tinka sausiems plaukams atgaivinti.